Rolf, Liv Maite og Oskar Sebastian er en familie på tre, og for litt over ett år siden valgte de å bosette seg i Holmestrand. Stor enebolig med deilig hage, og kort vei til det meste fristet Osloparet til å flytte på seg hit.

Forelsket seg i huset og hagen

Paret var enige om at de ville boet annet sted og flytte før Oskar begynte på skole, og var på utkikk etter et nytt sted. Begge jobbet og bodde i Oslo. I jakten på et nytt sted å bo sjekket derfor Rolf hva som var maks en time unna Oslo. Turen gikk til Holmestrand. – Vi kjørte litt i området, plutselig så vi et hus til salgs, vi stoppet bilen, og eierne så oss fra kjøkkenvinduet, og kom ut, forteller Rolf. Liv forelska seg i hagen, og to dager etter hadde paret kjøpt huset. – Vi synes nabolaget var så nydelig (Hvitstein). Vi har hund og barn, og det var deilig å gå fra tredje etasje blokk i Oslo til stort hus med hage, kan Liv fortelle.

Brygga i all sin prakt

– Så oppdaget vi at Holmestrand var en koselig småby, fortsetter Liv. – Vi gikk rundt, og opplevde brygga i all sin prakt. Det var jo en strand, det visste vi ikke, forteller hun.
Og fjellheisen med korttogstasjon og sentrum ble en bonus de ikke visste om før etter de hadde kjøpt huset. Paret har familie i Vestfold, men tidligere tenkte de ikke på Holmestrand som noe mer enn et mellomstopp mellom Larvik og Oslo.

Ett år senere

Ett år senere har paret pusset opp hus, Oskar går i barnehage, og begge pendler til jobbene sine i Oslo. Paret synes Holmestrand er rolig og koselig, og de har alt de trenger. De kan fortelle at de møter folk her hele tiden, og skryter av koselige naboer. Svigermor som ble med på flyttelasset for et år siden, bor i kjellerleiligheten, og hun har funnet sosiale nettverk gjennom foreninger og Husfliden.
– Jeg blir mer og mer glad i Holmestrand, forteller Liv.
– Vi har jo alt vi trenger, og mangler ingenting, sier Rolf. Venner og familie bor i Oslo, men Liv og Rolf er aktive i rekrutteringa til Holmestrand, kan de smilende fortelle.
– Folk kan si det er så langt, og snakker om reisetid, men er jo bare en time, og ikke noe argument, mener Liv.
De har ikke fått overbevist noen av venner og familien om å flytte enda, men flere de kjenner har lagt inn finsøk på boliger på finn.
– Oslo er ikke dårlig, men vi følte vi ville bo litt mer lokalt, sier Rolf.
– Her fikk vi et stort hus med kjellerleilighet og hage, det hadde vi ikke fått i Oslo.

Barnehage og skole for Oskar

Oskar er i en barnehage bare 10 minutters gåtur unna huset, i nærheten av bassengparken.
– En veldig flott barnehage, er foreldrene enige om. Barna blir inkludert.
Om noen år skal Oskar på tre år begynne på skolen.
– Jeg er veldig opptatt av at skolen skal være så moderne så mulig. At alle blir inkludert tidlig på moderne løsninger, forteller Rolf. Holmestrandsskolen har en digital satsing, både på utstyr- og kompetanse. Det opplever Rolf som positivt.
– Det første vi sjekket var skolene. Liv synes det var fint å høre det var en Montessorriskole i området. Så vi tar den krangelen når den tiden kommer, sier Liv med et smil. Rolf ønsker han skal gå på skolen som ligger i området, mens Liv ønsker han skal begynne på Montesorri.
– Vi kan velge da, det er stor fordel, sier Rolf.
– Vi skal nok besøke begge to, og finne ut av det sammen, avslutter Liv.

Historien om Liv, Rolf og Oskar Sebastian

Historien om Liv, Rolf og Oskar Sebastian er på mange måter en klassisk historie om et par med Vestfoldbindinger som bor i storbyen Oslo. Men etter at man får barn, melder behovet for større plass og roligere forhold seg. Da er det flere som titter til Vestfold igjen, med hyggeligere boligpriser og gode muligheter for å pendle til eksisterende jobb i Oslo.

Les hele artikkelen i innbyggermagasinet her