En kommune trenger en ny og felles kommunesang. Sang binder sammen og det er akkurat det en kommunesang skal gjøre. Nye Holmestrand får ny kommunesang, og den blir urfremført i slutten av november.

Kommunesangen- en av 20 til 2020

Gjennom 20 kultur- og idrettsarrangementer har vi talt ned de siste 20 ukene før Sande, Hof og Holmestrand skal bli til én kommune.
Alle innbyggere, lag og foreninger ble i vår oppfordret av Kulturkontoret til å sende inn forslag for arrangementer de hadde lyst til å gjennomføre og som kunne sveise sammen innbyggerne fra Hof, Sande og Holmestrand. Betingelsen var derfor at de hadde med seg en eller flere samarbeidspartnere fra en annen del av den nye kommunen.
En av idéene som ble plukket ut av komitéen var Arnstein Roch Øverland sin, som sammen med fem kollegaer fra Sande, Hof og Eidsfoss ville skrive en ny kommunesang.

Lenge leve Holmestrand

Det å skrive en sang for en hel kommune er ikke bare som å lage en vanlig sang, forklarer Arnstein.
– Det viktigste for oss var at sangen skulle brukes. Den skulle være noe for alle mennesker og aldre, lett å lære seg, med en fin melodi og tekst som kan både synges og spilles med instrument.

Alt i alt har teamet jobbet med tre melodier og 13 forskjellige tekster. Resultatet ble til slutt kommunesangen som til nå blir kalt «Lenge leve Holmestrand».

Ekeberg skole i Holmestrand, Haga skole i Sande og Hof skole har lært seg den nye kommunesangen og skal fremføre den for første gang i forbindelse med julegrantenningen i Sande, 1. og 7. desember blir sangen også fremført i Holmestrand og Hof i forbindelse med julearrangementene der.

Se alle arrangementene i 20 til 2020

Foto tatt av Pål Nordby