Et nytt ordførerkjede skal lages i forbindelse at med Holmestrand og Sande kommuner slås sammen fra 1.1.2020. Nå legges forslag til nytt ordførerkjede frem for fellesnemndas møte i oktober.

TG design ble valgt som tilbyder

Skisse for nytt ordførerkjede blir lagt frem i fellesnemnda 16. oktober. TG Design skal designe det nye ordførerkjedet. TG design har blant annet designet ordførerkjede for Larvik kommune, Porsanger kommune og nye Volda kommune.
Det nye ordførerkjedet er utformet i sølv med kommunevåpenet i front, seks symboler som pryder rundt kommunevåpenet og en dåse bak. Det er kun farge på kommunevåpenet og dåsa på baksiden. Dåså er inspirert fra Sande sitt ordførerkjede og navnet på ordførere fra 2020 skal stå i boken inne i dåsa.

Symbolene for det historiske og det nye

Ordførerkjedet består av seks symboler. Tre av symbolene symboliserer historien til de tre ulike tidligere kommunene, Sande, Hof og Holmestrand. Symbolet for Sande er et vikingsverd som er inspirert av vikingsverdet som er funnet i Sande. Symbolet for Holmestrand er en fullrigger. Fullriggeren symboliserer Holmestrands sjøfartshistorie. Hof sitt symbol er eika. Eika skal vise til eika på kirkegården i Hof.
De tre siste symbolene symboliserer teknologi og innovasjon, bærekraft og mennesker.

Les saken for nytt ordførerkjede for nye Holmestrand kommune her
Se alle sakene til fellesnemnda 16. oktober her