1. januar 2020 er Sande og Holmestrand en felles kommune med over 24 000 innbyggere. Nye Holmestrand kommune består av stedene Hof, Sande og Holmestrand, og vil bli en kyst- og innlandskommune med lang kystlinje og kort vei til naturopplevelser.

Temperaturmåling blant innbyggerne

Tidligere i 2019 tok vi turen til Hof, Sande og Holmestrand for å ta en temperaturmåling blant innbyggerne. Vi stilte spørsmål om kommunesammenslåingen.
Etter temperaturmålingen ga vi flere innbyggere mulighet til å svare på de samme spørsmålene via et digitalt spørreskjema. Over 200 fortalte om sine forventinger, og ga tips til gode opplevelser i nye Holmestrand. I innbyggermagasinet som kommer senere denne uken kan du lese svarene fra noen av innbyggerne.

Tips til de gode opplevelsene i den nye kommunen

Hva mener innbyggerne at du bør oppleve i ny kommune?

Den nye kommunen består av nydelig natur og flotte turstier som de fleste nevner. Noen tips er å gå tur i Botnemarka i Holmestrand, å gå kyststien på Bjerkøya, se Eidsfoss, og oppleve Sande sin økofestival og Bondens marked. Mange nevner Hvittingen som et fint sted å gå til. Det er mange ruter du kan ta for å komme til Hvittingen, som er midt i nye Holmestrand. Her har du utsikt over hele den nye kommunen.
Skal du teste ut noen av tipsene? Ta gjerne bilder, og del på sosiale medier med #JaktenPåHolmestrand
Temperaturmåling: Hva er din forventning?
Temperaturmåling: Hva håper du det beste blir med den nye kommunen?