Dette er de 20 arrangementene som får plass under høstens kultursatsing «20 til 2020».

Kulturkontoret oppfordret lag og organisasjoner i Holmestrand og Sande kommuner til å samarbeide på tvers av kommunegrensene og lage aktiviteter til glede for innbyggerne de siste 20 ukene før kommunesammenslåingen.

En større kommune med flere mennesker gir muligheter for mer samarbeid, og prosjektet «20 til 2020» skal ytterligere bidra til det.

Åtte komitémedlemmer har plukket ut 20 forslag som passer for alle 24 000 innbyggere når begge kommunene samles.

20 til 2020 – her er de

1. Åpning av «20 til2020» på Eidsfoss med dobbel kunstutstilling. 30 kunstnere stiller ut i regi av Egg kunstnerforening. Tre uker spekret med kunst, foredrag og musikk. I år sendte 588 innbyggere inn tegninger for et nytt kommunevåpen. Innsatsen krediteres med en ekstrautstilling. – 10. august.

2. «Hof Toppers» og frivilligsentralen i Sande med gratis treningstilbyd og deltagelse i årets duathlonkonkurranse. Tilbudet henvender seg til folk som må velge bort fritidsaktiviteter på grunn av økonomien. – 10. august.

3. Friluftstreffet på Eidsfoss. Aktiv i Eidsfoss og mange samarbeidspartnere organiserer en hel dag med uteaktiviteter. Klatring, bading, brødbakst eller hesteridning bare for å nevne noe. – 24. august.

4. «Kom deg ut-dagen» i Bassengparken. Uteaktiviteter for barn og voksne i regi av Barnas Turlag Sande og Bassengparken Velforening. – 1. september.

5. «24 hours-festival» med lek, moro, show og overnatting for unge planlagt av kirkene. – 14. og 15. september.

6. Dansefest med trekkspillklubene fra Holmestrand og Sande. – 21. september.

7. Dragefest for alle. Vær med å fly drage. Alle utfordres til å lage en drage. Det er enkelt og vi skal vise deg hvordan du får det til. Klarer vi å få opp 2020 drager denne dagen? – 22. september.

8. Høsttur til Tyristua og andre høstaktiviteter. Turistforeningene tar oss med på tur til hytta som ligger nesten midt i den nye kommunen på 30. september. Sammen med ungdomsklubbene tilbyr de en uke spekkfult med aktiviteter for barn og unge.- høstferien

9. Sande musikkorps og Holmestrand ungdomskorps holder konsert sammen. – 6. oktober.

10. Tre kor på én scene: Kor-Ona, Swinglett og Skibergkoret. -13. oktober.

11. Holmestrand skolekorps og Sande juniorkorps øver sammen med Holmestrand ungdomskorps og inviterer til avslutningskonsert 20. oktober.

12. Hvordan tar du bedre bilder? Fotoklubben holder workshop og holder Holmestrand og Sande fast på bilde. – 26. og 27. oktober.

13. Stor dag for næringslivet med dyktige foredragsholdere fra kommunen vår. – 31. oktober.

14. Skummel Halloween for ungdom i Smørsteintunnelen. Ungdomsklubbene og Barnas Turlag håper på mange tøffe besøkere – 31. oktober.

15. Håndballcup for de minste spillere, arrangert av HK-72 i Sande, Hof IL og Holmestrand IL. Kanskje noen som får lyst til å starte med håndball? – 9. november.

16. «3 blir 1». Musikalsk fortelling av og med Julie Vega Dahl, Kjersti Wold, Frøy Aakre og Sande barnekor. – 16. november.

17. Nattvolleyball for ungdom. Ungdomsrådene i Holmestrand og Sande inviterer til volleyball gjennom en hel natt. – 22. november.

18. Fra Vikingetiden til i dag: Historielagene og eksperter belyser hvordan Sande og Holmestrand arbeidet sammen gjennom historien. – 8. desember.

19. Dans og musikk. Split dansekompani og Kulturskolen på stor scene. – 9. desember (under forbehold).

20. Ny kommunesang. Arnstein Roch Øverland, Julie Vega Dahl, JEBO, Bjørn Luksengård og Jann Øverland komponerer den nye kommunesangen. Dato for verdenspremieren er ikke satt.

Komité lager program

Komiteen som er med å lage program har åtte medlemmer som alle er aktive og erfarne deltagere innen kultur- og fritidsliv: Birgit Vildalen, Hanna Therese Berg, Torunn Aarkvisla, Lene Beate Bjørge, Gabriele Hager, Per Arne Sæther, Audun Follerås og Jens Pokorny.

Det blir 20 arrangementer for store og små, inne og ute, for rolige stunder, eller stunder fulle av aktivitet. Vi gleder oss til å presentere arrangementene i fellesprosjektet, og vise frem kreativiteten og samarbeidet i den nye kommunen.

Arrangementene i «20 til 2020» blir også presentert i høstens kulturbrosjyre.

Du kan se arrangemenetene i 20 til 2020 brosjyren her

Gled dere til høst og vinter!

#20til2020