1.januar 2020 er Sande og Holmestrand kommuner én kommune, og nedtellingen er i gang. Nå inviterer kultursjefen innbyggere til en rekke arrangementer som bringer folk sammen på tvers av kommunegrensene.

– Kultur og aktiviteter kan ofte fungere som lim i samfunnet. Det er den typen lim vi nå trenger for å lime innbyggerne i Sande og Holmestrand sammen, sier kultursjef Gertruud Kunst.

Kultursjefen har invitert alle lag, foreninger og interesserte i Holmestrand og Sande til høstens store nedtelling: 20 arrangementer eller temaer som skal markere kommunesammenslåingen. Arrangementene skal gjennomføres i perioden 10. august til 31. desember, og prosjektet heter 20 til 2020. Det er 20 arrangementer fordelt utover de siste 20 ukene før vi er en ny kommune.

Alle foreninger eller organisasjoner som ønsker å arrangere en aktivitet, en forestilling, en konsert, en tur, eller annet, som vil involvere innbyggerne fra begge kommunene kan søke om å bli en av 20 til 2020 innen 29. april kl.09.00.

Større kommune gir nye muligheter

Kriterier for å kunne bli med er at arrangementet må være større enn foreningene selv, og det de pleier å gjøre. Arrangementet må legge opp til samarbeid over kommunegrense.

Kultursjefen gleder seg til å presentere de 20 arrangementene i fellesprosjektet, og vise frem kreativiteten og samarbeidet i den nye kommunen. I løpet av juni vil arrangementene bli presentert på nettsiden nykommune2020.no, sosiale medier og i en brosjyre.

Følg med på nykommune2020.no!

Mange foreninger allerede har begynt å tenke på mulighetene en større kommune gir, og kultursjefen ønsker at prosjektet 20 til 2020 ytterligere skal bidra til det.

Hold deg oppdatert på alt som skjer i forbindelse med kommunesammenslåingen på nettsiden nykommune2020.no