I januar 2020 er Holmestrand og Sande kommuner en kommune. Det blir en større kommune geografisk, med lengre kystlinje, mye vakker natur og med over 20 000 innbyggere. Den nye flersenterkommunen er spådd stor vekst i fremtiden, og den nye sammenslåtte kommunen skal yte gode tjenester til alle innbyggere.

Men hva håper innbyggere blir det beste med den nye kommunen?

Vi har vært ute i Hof, Sande og Holmestrand og tatt en temperaturmåling på temaet «kommunesammenslåing» hos innbyggere vi møtte på. Det er ikke alle som hadde et svar på stående fot, men et gjennomgående ønske var at økt størrelse kan gi fordeler som kommer innbyggere til gode.

Her er noen av svarene vi fikk:

Hva håper du det beste blir med den nye kommunen?

Thomas Vestskogen: – At fagmiljøene blir større som gjør at de ansatte får flere å sparre med. Dette er positivt.

Bente Charlotte Gausen: – Stordrifter som skal føre til økt kvalitet
Tonje Herregården: – Mer samhold

Jan Martin Teien: – At vi er litt større, og slik blir hørt av fylket når vi kommer med nye ting. Sykkelvei mellom Sande og Bekkestad

Else Schøll: – Jeg håper at de kommunale tilbudene kan bli bedre på grunn av et større fagmiljø, og at større forhold gir mer impulser.

Gabriele Hager: – At det er godt samarbeid. At ingen blir glemt verken innbyggere eller ansatte.

Fortell oss hva DU mener!

Hvis du vil svare oss på de samme spørsmålene vi spurte innbyggere om under «temperaturmålingen» i januar, så bruk noen minutter på å besvare vår spørreundersøkelse
Du kan være anonym, og svarene vil bli brukt inn i kommunens kommunikasjonsarbeid med kommunesammenslåing. Undersøkelsen er åpen t.o.m 1. april.