Arbeidssøkende ungdom fra Talenthuset ved NAV Sande og Holmestrand har utviklet podcasten «Unge søkende».
«Unge søkende» skal gi arbeidssøkende ungdom konkrete tips om hvordan å søke jobb og hvordan de skal forholde seg til NAV.

En sunn hverdagsøkonomi

I høst har tre episoder i podcasten blitt sluppet. Første episode hadde temaet «Ny som arbeidssøker». Her følger man karakteren Tom Kåre i den første perioden hans som arbeidsløs. I november ble den andre episoden sluppet. Den handler om det å være arbeidsløs og ha en sunn hverdagsøkonomi. Temaet for episode tre er psykisk helse knyttet opp mot jobbsøking, og det snakkes om konsekvensene det kan få i arbeidslivet hvis du blir psykisk syk.

Talenthuset lager radio

Innspillingen av podcastene foregår i studio 1915, hvor Arnstein Øverland introduserer de unge for hvordan det er å jobbe i et studio, og om de mange ulike oppgavene som må utføres for å produsere god lyd. Hver mandag ettermiddag møtes ungdommene fra Talenthuset i studio 1915 i Holmestrand. Her har Arnstein Øverland introdusert de unge i hvordan det er å jobbe i et studio, og om de mange ulike oppgavene som må utføres for å produsere god radio.

Hjelper andre unge arbeidssøkende

Steffen Skjørberg (21) og Ole Erik Stavenjord (21) er de to hovedstemmene i podkasten. De er nå «skrevet ut» av NAV systemet og er i jobb. Guttene har lagt med mange timers jobb med podkastene over flere måneder. Motivasjonen har vært å hjelpe andre som kommer i samme situasjon som de har vært i som unge arbeidssøkende.
Arbeidet med produksjon av podkasten «Unge søkende» vil fortsette i 2019.

Du finner alle podcastepisodene her: https://soundcloud.com/user-269253837