I Oktober var det offisiell åpning av Holmestrand og Sande interkommunale barnevernstjeneste i nye lokaler i 3. og 5. etasje i Langgaten 45 i Holmestrand sentrum.

Ordfører i Sande Elin Weggesrud, og ordfører i Holmestrand Alf Johan Svele erklærte den nye felles barnevernstjenesten for åpnet, og klippet den røde snoren sammen.

I de nye, lyse lokalene dekorert med malerier laget av barn, viste barnevernsleder Sissel Bjørsvik de fremmøtte rundt, og fortalte om hvordan tjenesten er organisert.

Større fagmiljø

De ansatte i den nye barneverntjenesten er en miks av mennesker fra Hof, Sande, Holmestrand og nyansatte. Det positive med samlokaliseringen er at det er et større fagmiljø, slik at det er mulig å spesialisere team, og på den måten hjelpe barn og familier mer effektivt.
Det var også ordfører Svele sitt budskap under sin tale
– Felles barnevernstjeneste skal komme innbyggere til gode i form av bedre tjenester. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sa Svele, og sa han opplevde de nye lokalene som flotte.

Bygge team rundt barna

Ordfører Weggesrud snakket i sin tale om det å bygge team rundt barna, og hvordan lave terskler og åpne dører er viktig.
– Med en større enhet har barnevernet en enda større mulighet for å lykkes.

Det var en flott markering av felles tjeneste mellom kommunene, og her kan man se en liten bildekavalkade: