I september blir det ærverdige herredshuset i Hof tatt i bruk. Hovedtillitsvalgte og hovedverneombudet i Holmestrand kommune får kontorer i andre etasje, og flere åpne møter vil legges til huset.
– Holmestrand kommune planlegger å bruke Herredshuset til interne møter, og vi kommer til å legge flere av medbestemmelsesmøtene til Hof, sier HR-sjef Roy-Erik S Mårtensson.

Samarbeid under samme tak

Det var en positiv gjeng som var samlet fredag 06.09 for å inspisere sin nye arbeidsplass. Alle så frem til å fortsette det gode samarbeidet – samlet under samme tak. Annichen L. Olsrød og Hilde Næss syntes det var ekstra bra å få et kontor, da de ikke har vært vant til det tidligere.

– Hof Herredshus er fint!

Lyst og vennlig, nevner Fred E. Nordseth som en av mange attributter ved Hof Herredshus. – Hof Herredshus er fint!
De tillitsvalgte var enige om at huset må få et juletre til jul, som de kan pynte sammen for å bevare tradisjonen på herredshuset.

Alle de tillitsvalgte er spente på sin nye hverdag samlet på Hof Herredshus. I løpet av sommeren har kommunalteknikk ryddet ut av herredshuset, det har blitt vasket, og noe teknisk utstyr har blitt oppgradert. Litt gjenstår før flyttingen skjer, men alt skal være klart til de tillitsvalgtes oppstart i nye kontorlokaler.

Et historisk bygg

Hof Herredshus har en ærverdig historie. I 1934 ble Hof herredshus brukt som kommunelokale for Hof kommune. I tillegg til å være et kommunelokale var herredshuset også et banklokale. Bank og kommune holdt til under samme tak i 23 år. Bakgrunnen for den utradisjonelle kombinasjonen av bank og kommune var av praktiske årsaker – mange av de samme personene som satt i ledelsen i kommunen var og ledere av banken.